Radio for raske unge mænd: Beastie Boys’ Paul Boutique i P6 Album på DR P6 Beat!

Standard

I forrige uge døde Adam Yauch fra Beastie Boys. Dermed er der formentlig sat punktum i en 30-årig karriere, der for evigt har sikret Beastie Boys en plads om det runde bord i rappens mytologi. Den undergrundsting der fik folk på dansegulvene i 80’erne og fyldte MTV op i 90’erne, før den slet og ret eksploderede med supersælgende megastjerner som Kanye West og Jay-Z.

I tidernes morgen var det små skrabede produktioner, et beat, måske nogle samplinger, og den mundrette MC på mikrofonen og i centrum. Det var ikke usædvanligt med flere MCs (microphone controllers) og det gav i sig selv bands som Run DMC, Beastie Boys og Public Enemy et særegent udtryk at deres vokaler tæppebombede lydbilledet sammen med en, for Public Enemy fra starten og fra Beastie Boys fra 1989-albummet Paul’s Boutique, murhøj suppe af samples. Efter sigende er der 300 forskellige samples på Paul’s Boutique, og netop det er x-factor’en på denne plade. Året efter sluttede den fornøjelse, med de første store søgsmål om rettigheder til at sample på plader. Og så var den fornøjelse pludselig en meget dyr forseelse.

Jeg har flere gange reklameret for Ralf Christensen og Kristian Leths talk radio-show, hvor de kærligt dissikerer verdens bedste plader. Tune in denne uge og hør dem behandle en fantastisk og stadig inspirerende plade.

 

Reklamer

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s