Mens vi venter på Springsteen på Roskilde: Point Blank og The River fra Montpellier, Frankrig og Strøget, København

Standard

Det regner udenfor. Det er Roskildevejr.

Jeg har ikke billet til Roskilde i år, og lyden af regnen og bilerne på den våde asfalt uden for mit vindue, minder mig om hvordan det kan være når det er værst på Roskilde.

Men når man ser og hører Springsteen, tænker man nok mest på hvordan det er når det er bedst…

Videoen herunder er fra Montpellier i tirsdags, og viser det gode, gamle E-street Band, minus et par stykker efterhånden, der stolt og sobert fremfører Point Blank og The River – begge fra The River-dobbeltlp’en (1980).

Jeg fandt nummeret på Jens Unmacks blog (jensunmack.dk) og blev særlig begejstret, fordi nummeret Point Blank altid har haft en særlig plads i mit hjerte. Sjovt nok især efter den blev brugt i Stallone-filmen Copland, hvis nogen husker den.

Point Blank er en ensembleoptræden, her i Montpellier så vel som på pladen, hvor E-Street’erne virkelig holder igen. Det klæder det store band, at de hverken går efter storhed eller spektakel, men bare lader det sive smukt fra hjertet i den tid det nu tager for Bruce at fortælle sin historie.

Gode gamle, Bruce. Du har sikkert set videoen fra sidst i 80’erne hvor han giver den som gadesanger på Strøget i København, i forbindelse med en optræden i Parken. Kig engang:

Det bliver godt på Roskilde. Det kan selv vi uden billet se. Der er afsat 2 timer til lydprøve for koncerten, og den næste koncert lørdag aften, med danske Mew, er først programsat til kl halv to om natten. Bruce har altså 4 1/2 time at strække ud på, minus hvor lang tid Mew ender med at få til deres lydprøve. Det er sejt.

Setlisterne på denne turné er både lange og varierede. Det kan kun blive et brag, med så stort et navn, og så mange mennesker, på så professionel en festival.

Min forventninger røg i vejret da jeg så denne optræden fra London fra 2010:

Der er simpelthen så vild en energi i den optræden. Og så er det en rigtig beskidt og slet ikke uklædelig guitarsolo fra den 60-årige forsanger.

Vildt.

Reklamer

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s