OCCUPY ROSKILDE! Tre dage til Springsteen på Roskilde

Standard

Image

Nedtællingen er godt i gang, og intet kan stoppe den. Der er 3 dage til Springsteen på Roskilde.

Netop nu, som jeg skriver dette, bæres ligene af en kvinde og en mand, en mekaniker, en foged, og en fattig, desperat mand ud af en lejlighed i Karlsruhe, Tyskland. Fogeden skulle sætte den desperate mand ud af lejligheden, manden tog gidsler, politiet stormede lejligheden. Alle er døde. Der er vist ingen vindere i den sag.

Sagen minder om en af de trøstesløse historier som findes på Bruce Springsteens Nebraska (1982) og Ghost of Tom Joad (1995). Springsteen har i årevis kredset om desperation, isolation, fortvivlelse, tab af håb, og hvad der gemmer sig i hjertet af den amerikanske arbejder.

I år kom Wrecking Ball (2012), en stærk og vedkommende plade, som følger lige efter den foregående, optimistiske Obama-fikserede Working On A Dream (2009), og den livsglade, om end noget forcerede Magic (2007).

Wrecking Ball trækker paralleller til 30’erne og Depressionen og fortvivlelsen. Der er et gennemgående tema i sangene, om hvordan historien gentager sig, og goulashbaronerne bliver fede og federe gang på gang, mens jobs og huse forsvinder mellem fingrene på hårdtarbejdende, almindelige mennesker.

Det er en vedkommende plade. En nødvendig plade, kunne man sige, selv om musik sjældent flytter meget andet end fødder. Pennen hvæsses og bliver talerør for det vi allesammen har tænkt i de sidste år: hvorfor skal så mange betale prisen for nogle fås ublu spekulation – og hvordan kan de gå fri? Hvad skal vi besætte for at få forandring?

CNN har lavet en film om temaet og pladen som slet og ret hedder Wrecking Ball.

Se den – det er en perfekt optakt til koncerten, der sikkert vil få de nye sange til at stå endnu stærkere.

Reklamer

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s