En dag til Springsteen på Roskilde: Vi får hjælp til at tælle ned af Ben Stiller og torsdagens setliste fra Paris Bercy granskes

Standard

I de sidste uger har der floreret forlydender om rigtig lange Springsteen-koncerter. Han spillede den længste koncert i sit liv (3 timer og 40 minutter), for så at slå den rekord 14 dage senere (3 timer og 48 minutter).

Torsdag aften spillede Springsteen & The E Street Band deres anden koncert af to i denne omgang i Paris Bercy-Hallen. De spillede 31 numre under en koncert der varede 3 timer og 37 minutter.

Samtidig på Orange Scene spillede The Cure en 3 timer lang koncert (faktisk 2 timer og 57 minutter, but who’s counting, right?). Anmelderne er uenige om kvaliteten af koncerten, men et fælles kritik punkt, i de dårlige anmeldelser, er netop længden af koncerten. Tre timer er faktisk rigtig lang tid at stå og høre på god musik. Vi kom i god tid i går, en lille halv time før koncerten vil jeg tro, og der var der stadig mulighed for at komme i ‘pitten’ (det lille aflukke foran scenen). Det bliver vist på storskærmene om der er fyldt eller ej derinde. Da jeg havde læst det og forstået det blev skærmene opdateret, og der var nu fyldt derinde.

Men som sagt, 3 timer – eller 180 minutter – er altså rigtig lang tid. 3 timer og 37 minutter er cirka spilletiden for 2 biograffilm. Ville du bryde dig om at stå op og se 2 biograffilm – i træk? Det er måske værd at tænke over, når man priser de lange koncerter.

Men, men, MEN – der er forskel på Springsteen og The Cure. Meget stor forskel. Selvom Bruce Springsteens musik er ligeså alvorlig (og ligeså fjollet indimellem), er den altså en del mere udadvendt. Det er Springsteen også som performer. Han VIL have os med. Han VIL have en fest. Han VIL spille videre. Han KAN det med kæmpestore folkemængder, og han HAR en solid plade med et vigtigt budskab med som rygraden i hans setliste.

Jeg tror mange vil stå og tænke, “Hold kæft, hvor er det fedt – men bare han snart er færdig,” fra vi runder de 2 timer.

Kig engang på dette klip fra 1985. Det er fra Paris ved besøget i forbindelse med Born In The U.S.A.-turnéen. Det er hittet Glory Days (en af de sidste singler blandt mange fra Born In The U.S.A.-albummet (1984)). Det er en lille velkomponeret perle, som på pladen får tilført lidt ekstra liv at noget call-and-response med bandet. Men i denne live-udgave går det helt over gevind. Der går 100% underholdning i det, og et lille kompakt nummer bliver til 9 minutters rock’n’roll-på-gøglerskole-workout. Kig engang (jo – kig engang):

I går spillede de denne setliste:

Bruce Springsteen setliste fra Paris Bercy torsdag 5. juli 2012

Bruce Springsteen setliste fra Paris Bercy torsdag 5. juli 2012

Det er en maraton-setliste, og den afviger faktisk lidt fra det gængse på turnéen. Sikkert fordi det er den anden af to koncerter samme sted.

Hvis man kigger på fordelingen af sangene, kommer de fra disse plader:

Masser af sange fra Born In The U.S.A. (formentlig en rigtig god idé for mange publikummer) og lidt mindre end de sædvanlige 7-8 sange fra Wrecking Ball. Men hvor er sangene fra Nebraska, Tunnel of Love, Magic, Working on a Dream og Devils & Dust? De er helt væk. Faktisk helt væk fra alle de setlister jeg har set, bortset fra Nebraska (1982) der plejer at være repræsenteret ved Atlantic City og Johnny 99. Jeg har dog langt fra set alle setlisterne fra turnéen.

Udvalget af sange hænger formentlig sammen med, at turnébandet består af 16 bandmedlemmer foruden Bruce selv. Det lægger op til store ensenmble-numre og solide, grandiøse rocknumre. Ja, det er måske én og samme ting, i virkeligheden.

Tiden går og der er snart kun 24 timer til koncerten. Lad dette lille klip underholde dig – i nedtællingens ånd:

Bruce Springsteen og bandet takker af til Rock in Lisboa 2012

Bruce Springsteen og bandet takker af til Rock in Lisboa 2012

Reklamer

2 responses »

  1. Sidder sent fredag aften og har “skypet” med min 12-årige søn, der er på ferie med sin far og rigtig glad for, at han ikke er hjemme – for så ville jeg have “tvunget” ham med til Roskilde, i hvert fald i dagtimerne… Går nu ind på Forum-siden og ser, at du endnu en gang har har haft lyst til at hjælpe os Bruce-sultne fans med at udholde “smerten” frem til i morgen, hvor det går løs (regnvejr eller ej).
    Der er nu nøjagtigt, ser jeg, 21 timer til….
    Tak for hjælpen!

    Like

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s