Springsteen giver fingeren til The Man i Dublin

Standard

(En ældre udgave af I Fought The Law fra Bern 2009)

Hvis man kan læse en sindstilstand og en agenda ud af en setliste, så tror jeg jeg kan se hvor Springsteen var da han gik på scenen i Dublin. Efter hændelsen i Hyde Park, London, hvor politiet slukkede for strømmen, mens Springsteen stod på scenen med selveste Sir Paul McCartney, var Springsteen ikke tilfreds. Desværre var der slukket for mikrofonen i London, så han måtte vente til tirsdagens koncert i Dublin, før han kunne få afløb for sine aggressioner.

1) Bandet går på scenen og spiller resten af Twist and Shout. De var blevet afbudt, og hvilken bedre strategi for at komme-tilbage-på-hesten, end simpelthen af springe op på hesten præcis der hvor den smed dig af. Det må have været en fantastisk indledning på koncerten.

2) Hvis pointen ikke var gået hjem for publikum i Dublin, blev den hamret fast med syvtommersøm i andet nummer: I Fought The Law (And The Law Won). Denne sydstatsklassiker om at give systemet fingeren, er utvivlsomt blevet leveret ungdommelig glæde og charm. Fedt.

3) Efter en lang koncert, uden afbrydelser, bliver koncerten afbrudt af en mand i politiuniform. Heldigvis kun for sjov, og koncerten får lov at afslutte – efter Twist and Shout vel at mærke – med American Land. Nummeret er gennemsyret af irsk folkemusik, og har været en fest foran det tændte publikum i Dublin.

Her er setlisten fra Setlist.fm:

Setliste fra Springsteens første koncert af to i Dublin

Setliste fra Springsteens første koncert af to i Dublin

Reklamer

4 responses »

 1. Ja, det var helt som jeg tænkte – Dublin kogte, Patti var på scenen, der var i dén grad irsk stemning gennem hele showet. Og Bruce viste atter en gang, at han har en rigtig god humoristisk sans!
  Skulle alligevel have været der……..Øv, altså!

  Like

 2. Den anden aften så også god ud. Det synes jeg næsten var det bedste ved Dublin-besøget: at de fik to aftener, og masser af overraskelser. Overskuddet til at vende Hyde-episoden til underholdning og fest i Dublin, siger lidt om showmandens format. Han er sgu bossen. Skønt at vi fik ham at se på Roskilde, og mon ikke han kigger forbi Parken i 2013…

  Like

 3. Jo.. vi håber og tror på det… men du støtter dig – ligesom jeg – kun til nogle rygter, viderebragt af anonyme kilder til bt.dk, ikke?
  Eller ved du mere???

  Like

 4. Nej, det gør jeg ikke. Jeg tænker, at han spillede på en festival her, og et par andre steder, og det giver mening at komme tilbage for at give stadionkoncerter disse steder. Det er jo en sejrstur gennem USA og Europa, og det vil vel være både nemmere og sjovere, at fortsætte turnéen, frem for at holde pause, gå i studiet, og starte forfra.

  Meen – når det så er sagt, så spiller han jo 2 dage i Göteborg, i Norge, i Finland, og i Tyskland. Så på den måde er Norden jo dækket godt ind. Hvis det er til maj 2013 som B.T. gættede på, er der trods alt et år til, og mon ikke man kan finde nogle hundredetusinde i Norden, der vil se eller gense manden med de fine anmeldelser? Det har fungeret for U2, Rolling Stones og Depeche Mode, så mon ikke også Springsteen kan strække sin turné over flere gennemløb af samme territorie.

  Jeg håber. Ja, det gør jeg sgu.

  Like

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s