Tænketanken Amagerbanken til tops – og ned på jorden igen

Standard
2 flotte fyre på en flot 2.plads

2 flotte fyre på en flot 2.plads

Så skete der endelig noget på musikquiz-fronten. Mit gamle hold, Tænketanken Amagerbanken, nåede en 3-delt førsteplads i en enkelt runde i quizzen Øl, Quizze og Hornmusik. Det var første gang vi nåede så vidt, og den samlede stilling, en andenplads, er også en førstegangsoplevelse. Vi fik en stak koncertbilletter til Amager Bio for ulejligheden. Mange tak, Amager Bio. Det var i virkeligheden slet ikke nogen ulejlighed – vi vidste jo det hele.

Hvorfor gik det os godt netop denne gang? Muligvis fordi quizzen er ved at forny sig. Måske på bekostning af nogle af de gamle hold, som efter sigende fik nok af Øl, Quizze og Hornmusik igår. Det synes jeg er ærgerligt. Der er ikke nogen der får noget foræret – enten ved man en masse om musik, eller også gør man ikke. Men man kan forme resultatet, ved at tage hensyn til publikumssammensætningen og deres styrker. Og der er mange på 50+ som kan huske en del fra deres ungdom, som yngre deltagere ikke kan. Til gengæld kan de yngre huske noget, som måske gik de ældre forbi, da de nåede til 80’erne, 90’erne og 00’erne. Et godt eksempel var karaoke-quiz-indslaget igår: 9 karakoke-tracks fra ca. 2001 (bl.a Afroman!), som vist nok delte vandene – især fordi deltagerne kunne vælge (ved afstemning) om runden skulle omhandle 1965 eller 2001. Vores holdkammerat Lars var 17 i 2001, og kunne de fleste af numrene. Dejligt med Kids på holdet.

Jeg holder rigtig meget af Denners Quiz, som er den sværeste i byen, og som i høj grad favoriserer 50’er, 60’er og 70’er-viden (på bekostning af ditto fra 80’erne, 90’erne og 00’erne). Det er egentlig okay, for quizzen er interessant og har ambitioner. Det taler for sig selv, at den altid trækker mindst 100 deltagere. I sidste uge fik jeg og Landgreverne en 23.plads. Vi har aldrig været ude af top 30! Men vi kommer troligt igen, og er godt tilfreds med udfordringen. Men derfor behøver alle quizzerne jo ikke favorisere den samme viden. Hvis Øl, Quizze og Hornmusik vil begynde at “brede” sig, vil jeg bestemt se det som noget positivt.

Hvad er der ellers at sige? Vi trak den hjem (nær-sejren) med 3 mand. Og billetterne vi vandt var til en række koncerter i Amager Bio i september – fra Asia til Billy Cross til Saturnus til Mike Andersen til jeg ved ikke hvad. 14 billetter. Jeg tager til Asia og Billy Cross. Men præmierne er nu et meget godt udtryk for det generelle kernepublikum til quizzerne i København. Yesterdays news/blues/dudes – hvad du nu vil kalde det.


ASIA – herren fra YES – spiller i Amager Bio d. 9. september 2013


Mike Andersen Band spiller i Amager Bio d. 13. september 2013


Billy Cross Band spiller i Amager Bio d. 12. september 2013

Reklamer

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s