Undgå Café Society

Standard

Jeg er stor fan af Woody Allen. Det har jeg været i over 2 årtier, og det har været en fornøjelse at kunne se en ny film fra den store instruktør stort set hvert år.

Ikke alle filmene er mesterværker, der skal vi vist helt tilbage til 1997 og Deconstructing Harry, og meget få af dem er dårlige (Scoop fra 2006 er helt sikkert en af Allens bundskrabere). Til listen af bundskrabere kan nu tilføjes Café Society. Den vil meget lidt, og er samtidig meget svær at blive fanget af.

De to største problemer for filmen er historien og de to hovedroller. Historien hænger ikke særlig godt sammen. Den beskriver en ung mand i 30’erne fra en jødisk familie i New York. Denne mand tager dog til Hollywood og tilbringer ca. halvdelen af filmens spilletid derovre. Her møder han en ung kvinde, og deres forelskelse og skæbner er filmens omdrejningspunkt. Men det er simpelthen så tyndt at man både taber interessen og har svært ved at tro på karaktererne.

Der er ingen tvivl om at specielt Jesse Eisenberg kan spille skuespil, hvad han har vist i en lang række filmsuccesser (fra Social Network til Superman vs Batman), men som leading man i en romantisk komedie er han bare ikke det rette kort. Den kvindelige hovedperson, Kristin Stewart, er fra Twilight-serien, men spiller sådan set fint nok her. Der er ikke meget kemi mellem de to.

Jeg er skuffet over filmen, og det har jeg ikke været siden Scoop. Undgå den her – og gem interessen til den næste Woody Allen-film. Man ved aldrig. Måske er den god.

Kommentarer er meget velkomne. Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s